HemSportWorld CupVM-finalresultat 2022: Argentina 2-0 Frankrike i Första Omgången, Messi Sätter Nytt Rekord

Argentina slog Frankrike efter att första halvlek avslutades med sju minuters tilläggstid i VM-finalen 2022 i Qatar. Matchen ägde rum på Lusail Aikonik Stadium i Lusail söndagen den 18 december 2022.

I den 23:e minuten öppnade Argentinas kapten Lionel Messi målskyttet med en straff efter att Di Maria blivit fälld i straffområdet. Och i den 36:e minuten dubblade Angel Di Maria Albicelestes fördel med 2-0.

Messi sätter nytt rekord

Efter att ha gjort mål i finalen blev Messi den första spelaren att göra mål i ett enda världscup i fem etapper av turneringen. I gruppspelet gjorde Messi mål mot Saudiarabien och Mexiko, i 1/8-finalen – Australien, i kvartsfinalen – Holland, i semifinalen – Kroatien, i finalen – Frankrike.

Vid VM 1970 gjorde Brasiliens Jairzinho mål i alla skeden, men slutspelet i det VM började från den 1/4 sista etappen.

I slutet av första halvlek bestämde sig Frankrike för dubbla byten: Didier Deschamps ersatte de två främsta forwardsna, Olivier Giroud och Ousmane Dembele, Marcus Thuram och Randal Kolo Mouni tog sig till planen.

Läs andra utvalda nyheter från Resepbyta.com/sv/ på: "Google News"
Jag gillar verkligen sport, speciellt om fotboll, MotoGP, badminton, basket och andra. Efter de senaste nyheterna kommer jag snart att skriva här.