HemSportMotoGPMotoGP Spain 2023 Resultat: Sprint Race Champion Jerez, Miller och Bagnaia Fullbordar...

MotoGP Spain 2023 Resultat: Sprint Race Champion Jerez, Miller och Bagnaia Fullbordar Pallen

Brad Binder vann en dramatisk seger i MotoGP Sprint Race i Jerez och slog Francesco Bagnaia och lagkamraten Jack Miller i en hård kamp som varade till sista varvet. Binder blev den första vinnaren av det nya tävlingsformatet, vilket ger ytterligare poäng och bestämmer startpositionen för söndagens huvudlopp.

Sprintloppet stoppades med en röd flagga efter en stor olycka som involverade fyra förare i den andra kurvan, nämligen Marco Bezzecchi, Alex Marquez, Augusto Fernandez och Franco Morbidelli. Alla förare överlevde händelsen, men fick starta bakifrån när loppet återupptogs.

I omstarten tog Binder omedelbart över ledningen från Miller, som startade från tvåan. De två tävlade hårt under hela loppet, medan Bagnaia följde på tredje plats. Bakom dem gjorde Dani Pedrosa en imponerande prestation som ett wildcard genom att stanna på sjätte plats.

På sista varvet försökte Miller köra om Binder i sista kurvan, men misslyckades och blev omkörd av Bagnaia istället. Binder lyckades behålla sin position och snubblade först vid mållinjen med en skillnad på 0,149 sekunder från Bagnaia. Miller fick nöja sig med trean, 0,197 sekunder efter Binder.

Samtidigt hade Aleix Espargaro, som startade från pole position, oturen att falla vid den sjunde kurvan medan han var femte. Aprilia-åkaren kunde inte fortsätta loppet och förlorade möjligheten att nå pallen.

Sprinttävlingsresultat: MotoGP-ställningen blir tuffare

Resultaten av Sprint Race gjorde MotoGP-ställningen ännu tightare. Bezzecchi leder fortfarande med 66 poäng, men är bara tre före Bagnaia på andra plats. Miller gick upp till trean med 59 poäng, medan Oliveira sjönk till fyran med 48 poäng.

Det huvudsakliga MotoGP-loppet i Jerez kommer att äga rum på söndag klockan 15:00 CEST (lokal tid). Binder kommer att starta från pole position, följt av Bagnaia och Miller. Kommer Binder att kunna upprepa sin seger eller kommer en annan förare att vinna titeln? Se detta spännande lopp endast på den officiella MotoGP-kanalen.

Läs andra utvalda nyheter från Resepbyta.com/sv/ på: "Google News"
Jag gillar verkligen sport, speciellt om fotboll, MotoGP, badminton, basket och andra. Efter de senaste nyheterna kommer jag snart att skriva här.