HemSportFotbollEuropa League-Final Resultat: Slå Rangers På Straffar, Eintracht Frankfurt Vann Uel 2021/22,...

Europa League-Final Resultat: Slå Rangers På Straffar, Eintracht Frankfurt Vann Uel 2021/22, Jämnt Med Chelsea Och Villarreal

Eintracht Frankfurt slog Glasgow Rangers på straffar med 5-4 i Europa League-finalen 2021-2022. Denna tyska fotbollsklubb vann Europa League den här säsongen med ett obesegrat rekord.

Detta lysande resultat förde Frankfurt i nivå med Chelsea och Villarreal och vann den andra titeln i Europa League. Tidigare vann Die Adler säsongen 1979/1980 när turneringen fortfarande hette UEFA-cupen.

Samtidigt lyckades Frankfurt vinna sex segrar och fem oavgjorda, vilket motsvarar Chelseas och Villarreals rekord på grund av de 11 spelade matcherna. Chelsea gjorde även denna prestation säsongen 2018/2019, med 10 vinster och tre oavgjorda.

Medan Villarreal tog fram det under säsongen 2020/2021 vann Yellow Submarine framgångsrikt 11 vinster och två oavgjorda från 13 matcher.

Die Adler kom också in i klubbens led som var oberörbara av nederlag när de vann Europa League på 2000-talet. Eintracht Frankfurt är i nivå med Chelsea, som vann Europa League med ett obesegrat rekord.

Matchens gång

Matchen mellan Eintracht Frankfurt och Rangers ägde rum på Estadio Ramon Sanchez Pizjuan på torsdagskvällen (2022-05-19) lokal tid.

Matchen var hård från de första minuterna, men tills 10 minuter varade skapades inga mål.

Rangers lyckades bryta sig in i Die Adlers mål i den 57:e minuten. Det här målet skapades tack vare Joe Ayodele-Aribos skott med vänster fot som sprang in i Rangers-målet.

Die Adler lyckades kvittera i den 69:e minuten tack vare ett samarbete mellan Filip Kostic, som gav feedback till Rafael Borre, som gjorde mål.

Båda lagen gjorde olika försök att lägga till mål. Till slut fick Eintracht Frankfurt och Rangers nöja sig med 1-1 tills andra halvlek tog slut.

I den här matchen hade Frankfurt 48 procents bollinnehav, jämfört med Rangers 52 procent.

Ytterligare kapitel gav inte heller resultat för båda lagen, så vinnaren måste avgöras genom straffläggning.

Till slut lyckades Eintracht Frankfurt gå segrande ut med 5-4.