HemInfo LiveströmningIndonesien möt Vietnam Livestreaming, Förhandsvisning, Lagnyheter AFF-cupen 2022

Fredag ​​6 januari 2023 möter det Indonesien landslaget Vietnam i Semifinal 1:a etappen i AFF-cupen 2022 på Stadion Utama Gelora Bung Karno Stadium, Jakarta. Kolla in det här, livestreaming Indonesien möt Vietnam, förhandstittar och hur du ser dagens match.

Indonesien lyckades kvalificera sig till semifinal efter att ha samlat 10 poäng i grupp A i AFF Cup 2022. Shin Tae-yongs lag vann tvåan under Thailand, som vann gruppen, efter att de lyckats slå Filippinerna med 1-2 kl. Rizal Memorial Stadium den 2 januari 2023 sedan.

Dendy Sulistyawan gjorde två mål för att lägga till 3 poäng för Garuda-landslaget i den 21:a minuten och Marselino Ferdinand i den 43:e minuten, medan det enda målet för värdarna gjordes av Sebastian Rasmussen i den 83:e minuten.

Å andra sidan lyckades Vietnam också samla ihop 10 poäng på 4 matcher. Park Hang-seos lag kvalificerade sig som vinnare av grupp B, följt av Malaysia som vann andraplatsen med 9 poäng. I den senaste matchen vann The Golden Stars med 3-0 över Myanmar den 3 januari 2023.

Vietnams tre segermål gjordes var och en av motståndarnas spelare, Kyaw Zin Lwin i den 8:e minuten, sedan i den 27:e minuten lyckades Nguyễn Tiến Linh fördubbla poängen och till slut gjorde Châu Ngọc Quang det tredje målet i den 72:a minuten.

Vietnam har lika styrka på alla fronter. För närvarande under ledning av taktikern Park Hang-seo under de senaste 5 åren, har Vietnam tagit sig upp till topp 100, eller för att vara mer exakt, är rankad på 95:e plats i världen.

Samtidigt är FIFA:s rankning av det indonesiska landslaget på 151:a plats, baserat på FIFA-släppet den 22 december 2022. Regisserad av den tidigare tränaren för det sydkoreanska landslaget, Shin Tae-yong, har det indonesiska landslaget verkligen upplevt en hel del förbättringar och är redo att tävla i 2022 års AFF Cup med målet att bli mästare.

Indonesien har nått 10 av de 14 semifinalerna i AFF Cup som har hållits. Intressant nog har det indonesiska landslaget aldrig vunnit ett mästerskap. Även om Vietnam är väldigt starkt är Indonesiens chanser också väldigt höga. AFF Cup semifinalen 2022 kommer att bli mycket intressant eftersom det kommer att bli ett unikt derby mellan två tränare från Sydkorea.

Livesändning av Indonesien möt Vietnam

Livesändningen av Semifinal 1:a etappen i AFF-cupen 2022 mellan Indonesien vs Vietnam på Stadion Utama Gelora Bung Karno Stadium, Jakarta kan ses på Fotbolls-TV med start kl 10:30 CET.