HomeSportMotoGPResultaten MotoGP Spanje 2023: Sprintracekampioen Jerez, Miller en Bagnaia Vervolledigen Het Podium

Brad Binder behaalde een dramatische overwinning in de MotoGP Sprint Race in Jerez en versloeg Francesco Bagnaia en teamgenoot Jack Miller in een felle strijd die tot de laatste ronde duurde. Binder werd de eerste winnaar van het nieuwe raceformat, dat extra punten oplevert en de startpositie voor de hoofdrace van zondag bepaalt.

De Sprint Race werd gestopt met een rode vlag na een zwaar ongeval waarbij vier racers betrokken waren in de tweede bocht, namelijk Marco Bezzecchi, Alex Marquez, Augusto Fernandez en Franco Morbidelli. Alle coureurs overleefden het incident, maar moesten bij de hervatting van achteren starten.

Bij de herstart nam Binder direct de leiding over van Miller, die als tweede startte. De twee streden de hele race fel tegen elkaar, terwijl Bagnaia op de derde plaats volgde. Achter hen zette Dani Pedrosa een indrukwekkende prestatie neer als wildcard door op de zesde plaats te blijven.

In de laatste ronde probeerde Miller Binder in de laatste bocht in te halen, maar dat mislukte en in plaats daarvan werd hij ingehaald door Bagnaia. Binder wist zijn positie vast te houden en kwam als eerste over de finish met een verschil van 0,149 seconden ten opzichte van Bagnaia. Miller moest genoegen nemen met de derde plaats, 0,197 seconden achter Binder.

Ondertussen had Aleix Espargaro, die vanaf pole position startte, de pech om in de zevende bocht te vallen terwijl hij vijfde was. De Aprilia-racer kon de race niet voortzetten en miste de kans om het podium te halen.

Resultaten sprintrace: MotoGP-klassementen worden moeilijker

De resultaten van de Sprint Race zorgden ervoor dat het MotoGP klassement nog krapper werd. Bezzecchi leidt nog steeds met 66 punten, maar heeft slechts drie voorsprong op Bagnaia op de tweede plaats. Miller schoof op naar de derde plaats met 59 punten, terwijl Oliveira zakte naar de vierde plaats met 48 punten.

De belangrijkste MotoGP-race in Jerez vindt zondag om 15:00 CEST (lokale tijd) plaats. Binder start vanaf pole position, gevolgd door Bagnaia en Miller. Zal Binder zijn overwinning kunnen herhalen of zal een andere racer de titel winnen? Bekijk deze spannende race alleen op het officiële MotoGP-kanaal.

Lees ander geselecteerd nieuws van Resepbyta.com/nl/ op: "Google News"
Ik hou echt van sporten, vooral van voetbal, MotoGP, badminton, basketbal en andere. In navolging van het meest recente nieuws, zal ik binnenkort hier schrijven.