HomeSportWorld CupResultaten WK 2022: Argentinië 2-0 Frankrijk in de Eerste Ronde, Messi Vestigt...

Resultaten WK 2022: Argentinië 2-0 Frankrijk in de Eerste Ronde, Messi Vestigt een Nieuw Record

Argentinië versloeg Frankrijk nadat de eerste helft eindigde met zeven minuten extra tijd in de WK-finale van 2022 in Qatar. De wedstrijd vond plaats in het Lusail Aikonik Stadium in Lusail op zondag 18 december 2022.

In de 23e minuut opende de aanvoerder van Argentinië, Lionel Messi, de score met een strafschop nadat Di Maria een overtreding had begaan in het strafschopgebied. En in de 36e minuut verdubbelde Angel Di Maria de voorsprong van Albiceleste met 2-0.

Messi vestigt een nieuw record

Na te hebben gescoord in de finale, werd Messi de eerste speler die scoorde op een enkel WK in vijf fasen van het toernooi. In de groepsfase scoorde Messi doelpunten tegen Saoedi-Arabië en Mexico, in de 1/8 finale – Australië, in de kwartfinale – Nederland, in de halve finale – Kroatië, in de finale – Frankrijk.

Op het WK van 1970 scoorde de Braziliaanse Jairzinho doelpunten in alle fasen, maar de play-offs op dat WK begonnen vanaf de 1/4 finale.

Aan het einde van de eerste helft besloot Frankrijk tot dubbele wissels: Didier Deschamps verving de twee belangrijkste aanvallers, Olivier Giroud en Ousmane Dembele, Marcus Thuram en Randal Kolo Mouni kwamen het veld op.

Lees ander geselecteerd nieuws van Resepbyta.com/nl/ op: "Google News"
Ik hou echt van sporten, vooral van voetbal, MotoGP, badminton, basketbal en andere. In navolging van het meest recente nieuws, zal ik binnenkort hier schrijven.