HomeSportVoetbalResultaten Europa League-Finale: Versla Rangers Met Penalty's, Eintracht Frankfurt Won Uel 2021/22,...

Resultaten Europa League-Finale: Versla Rangers Met Penalty’s, Eintracht Frankfurt Won Uel 2021/22, Niveau Met Chelsea En Villarreal

Eintracht Frankfurt versloeg Glasgow Rangers met 5-4 penalty’s in de Europa League-finale van 2021-2022. Deze Duitse voetbalclub won dit seizoen de Europa League met een ongeslagen record.

Dit schitterende resultaat bracht Frankfurt op gelijke hoogte met Chelsea en Villarreal en won de tweede titel in de Europa League. Eerder won Die Adler het seizoen 1979/1980 toen het toernooi nog de UEFA Cup heette.

Ondertussen wist Frankfurt zes overwinningen en vijf gelijke spelen te behalen, wat het record van Chelsea en Villarreal evenaarde vanwege de 11 gespeelde wedstrijden. Chelsea maakte deze prestatie ook in het seizoen 2018/2019, met 10 overwinningen en drie gelijke spelen.

Terwijl Villarreal het in het seizoen 2020/2021 wist te winnen, won de Yellow Submarine met succes 11 overwinningen en twee gelijke spelen uit 13 wedstrijden.

Die Adler kwam ook in de gelederen van de club die onaantastbaar waren door een nederlaag bij het winnen van de Europa League in de 21e eeuw. Eintracht Frankfurt staat op gelijke hoogte met Chelsea, dat met een ongeslagen record de Europa League won.

Het verloop van de wedstrijd

De wedstrijd tussen Eintracht Frankfurt en Rangers vond donderdagavond (19/5/2022) lokale tijd plaats in het Estadio Ramon Sanchez Pizjuan.

De wedstrijd was vanaf de eerste minuten fel, maar tot 10 minuten duurde werden er geen goals gemaakt.

Rangers wist in de 57e minuut het doel van Die Adler binnen te dringen. Dit doelpunt kwam tot stand dankzij een schot met de linkervoet van Joe Ayodele-Aribo dat in het doel van de Rangers schoot.

Die Adler wist de score in de 69e minuut gelijk te maken dankzij een samenwerking tussen Filip Kostic, die feedback gaf aan Rafael Borre, die scoorde.

Beide teams deden verschillende pogingen om doelpunten toe te voegen. Uiteindelijk moesten Eintracht Frankfurt en Rangers tot het einde van de tweede helft genoegen nemen met 1-1.

In deze wedstrijd had Frankfurt 48 procent balbezit, vergeleken met 52 procent van Rangers.

Extra hoofdstukken leverden ook geen resultaten op voor beide teams, dus de winnaar moest worden bepaald door penalty’s.

Uiteindelijk wist Eintracht Frankfurt als overwinnaar uit de strijd te komen met een score van 5-4.